Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAVLJALI SE IZ KANADE, KOREJE I TAJVANA

U dva sata planule ulaznice za Rafale: 'Svjesni smo ogromnog interesa, ali morali smo obustaviti prodaju'

Zagreb: Rafalei će, dok nisu u zraku, biti parkirani u hangarima u vojarni
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/20
03.05.2024.
u 15:33

"Doista nam je žao zbog nezadovoljstva dijela građana koji nisu uspjeli osigurati ulaznicu, no naglašavamo da interes višestruko nadmašuje kapacitet ovog događaja te smo morali ograničiti dolazak na prostor događaja kako bi osigurali sigurno odvijanje aeromitinga i normalno funkcioniranje zračne luke", ustvrdili su organizatori

Zrakoplovni dan i aeromiting AIRVG2024, koji će se održati 11. svibnja na prostoru tzv. starog terminala Zračne luke Franjo Tuđman, izazvao je veliki interes građana te su se ulaznice za događaj "razgrabile" već prvoga dana. Naime, građani će tada, između ostaloga, moći uživo pogledati zrakoplove Rafale koji su u Hrvatsku stigli krajem travnja. Ulaznice su bile ograničene te su se mogle osigurati prijavom kroz Entrio sustav jučer od 12 sati. Kako doznajemo od organizatora, bilo je dostupno 5000 besplatnih ulaznica za posjetitelje, uvjetujući maksimalno dvije karte po prijavi. Također, omogućeno je da djeca u pratnji odrasle osobe, koja je osigurala kartu, ne trebaju imati zasebnu ulaznicu.

"Agent za Entrio nas je obavijestio u 14:10 sati da je obustavljena registracija zbog ispunjenja kvote. Ulaznice nisu bile na prodaju, organizator je podnio i trošak korištenja sustava Entrio u ime posjetitelja", istaknuo je Juraj Odrčić u ime organizatora Grada Velike Gorice. 

Organizatori su, naime, i očekivali da će interes biti velik. "Prije Entrio ulaznica omogućili smo i akreditaciju zrakoplovnih fotografa – planespottera, koju smo morali zatvoriti nakon 24 sata jer nam je stiglo 350 zahtjeva fotografa iz 24 zemalja uključujući Kanadu, Južnu Koreju i Tajvan. U oglašavanje događaja utrošili smo 0 eura", navodi Odrčić te pojašnjava:

"Kao organizatori smo potpuno svjesni ogromnog interesa oko ovoga događaja koji je generiran s nedavnim dolaskom zrakoplova Rafale, što se poklopilo vrlo bliskim datumom, no ističemo da treći velikogorički aeromiting nije predstavljanje jednog zrakoplova već za svoj cilj ima promociju zrakoplovnih djelatnosti s područja Grada Velike Gorice s posebnim naglaskom na karijerne mogućnosti i školovanje u zrakoplovstvu. Na AIRVG2024 tako će se predstaviti i Hrvatsko ratno zrakoplovstvo s programom 'Postani vojni pilot', domaćin Međunarodna zračna luka Zagreb, Hrvatska kontrola zračne plovidbe, Zrakoplovno-tehnički centar Velika Gorica, Croatia Airlines, Trade Air, Zrakoplovno-tehnička škola 'Rudolf Perešin', Veleučilište Velika Gorica, Aeroklub Velika Gorica i Turistička zajednica Velike Gorice".

FOTOGALERIJA Ovo su novi čuvari hrvatskog neba

Zagreb: Rafalei će, dok nisu u zraku, biti parkirani u hangarima u vojarni
1/29

Organizatori trenutno ne očekuju da će dodatne ulaznice biti dostupne. Kako pojašnjavaju, broj posjetitelja određen je sigurnosnom procjenom o kapacitetu prostora stajanke generalne avijacije zračne luke na kojemu će se održati izložba zrakoplova. Naime, za vrijeme održavanja događaja promet na zračnoj luci će se odvijati redovito te sav zrakoplovni promet mora funkcionirati uz zadržavanje više tisuća posjetitelja na prostoru aktivnog aerodroma.

"Doista nam je žao zbog nezadovoljstva dijela građana koji nisu uspjeli osigurati ulaznicu, no naglašavamo da interes višestruko nadmašuje kapacitet ovog događaja te smo morali ograničiti dolazak na prostor događaja kako bi osigurali sigurno odvijanje aeromitinga i normalno funkcioniranje zračne luke", ustvrdio je Odrčić.

FOTOGALERIJA Spektakl na nebu iznad Hrvatske: Pogledajte kako su Rafalei letjeli iznad Šibenika, Zadra, Čakovca...

Zagreb: Rafalei će, dok nisu u zraku, biti parkirani u hangarima u vojarni
1/19

Komentara 5

CR
crocro
17:51 03.05.2024.

U svakom slučaju je nepravedno da je jednima omogućeno razgledavanje zrakoplova a nekima nije omogućeno, jer su bili "spori i nezainteresirani". Izgurajte zrakoplove iz hangara i pokažaite svim zainteresiranim građanima. Zrakoplove postavite tako da građani nikako ne mogu ometati zračni promet ili smetati putnicima na terminalima. Oni koji su jednom vidjeli zrakoplove, nije primjereno da se guraju i po treći puta razgledavaju a neki neće imati prigodu niti jedanput. Dokle god postoji interes, građani bi trebali imati pravo doći i pogledati zrakoplove.

Avatar Behemot
Behemot
16:36 03.05.2024.

Nadam se da će biti lijepo vrijeme i da će biti snimljeno mnogo odličnih fotki.

Avatar Bill Carson
Bill Carson
17:37 03.05.2024.

Organizirajte novi aero miting da ljudi vide sve mogue vojne avione iz svijeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije